Dr. Anca Rusciugă, medic specialist de Medicină de Urgenţă la Spitalul Universitar din Capitală, a explicat pentru News.ro cum funcţionează centrul de testare COVID de la unitatea sanitară. În cele două zile de funcţionare a centrului, au fost recoltate 420 de probe biologice. Prima zi a fost cea mai aglomerată, spune medicul. Cei care au nevoie de testare şi vor să vină la acest centru trebuie să se asigure că au codul eliberat de angajaţii DSP Bucureşti, fie prin SMS, fie prin e-mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Centrul de testare s-a deschis de două zile şi până în prezent au fost 420 de pacienţi, de recoltări. Evident că prima zi a fost ziua cea mai aglomerată, duminică, pe 23, dar lucrurile au decurs la fel şi ieri. În primul rând, pacientul trebuie să prezinte simptomatologie specifică infecţiei SARS-CoV- 2, să anunţe medicul de familie şi DSP-ul. DSP-ul este anunţat telefonic sau se pot înscrie pe platforma online de pe site-ul DSP, dspb.ro. Cei de la DSP, în baza celor declarate de către pacient, vor elibera un cod de testare pe care îl vor primi pe telefon sau pe mail, în baza acestui cod se vor prezenta în centrele de testare deschise de către DSP în unităţile medicale din Bucureşti”, a declarat medicul.
 
Programul centrului de testare de la Spitalul Universitar a fost până acum non stop, funcţionând cu personalul din cadrul spitalului, asistent şi medic. Programul viitor al centrului va fi 10:00 - 20:00.
 
”După ce este recoltată proba de la pacient, noi vom trimite aceste probe către DSP, DSP -ul, la rândul lui, către laboratoarele cu care colaborează, pacientul se întoarce acasă, se autoizolează, şi în 24-48 de ore a primi răspunsurile testelor prin SMS sau pe e mail din aplicaţia coronaforms", a precizat Dr. Rusciugă, coordonatorul centrului de testare de la Spitalul Universitar din Capitală. 
 
Dacă cineva are un caz în familie,  confirmat, poate veni la centrul de testare? Dr. Anca Rusciugă spune că ce aflaţi în această situaţie trebuie să ceară informaţii suplimentare la DSP Bucureşti
 
"Contacţii direcţi ai pacienţilor declaraţi pozitivi trebuie să informeze şi ei la rândul lor DSP-ul, şi în baza celor spuse de cei de la DSP, vor acţiona în consecinţă. Unii dintre contacţi sunt vaccinaţi şi atunci zilele de carantină sunt diferite faţă de cei nevaccinaţi, dar cel mai bine este să vorbească cu cei de la DSP. Recomandarea noastră ca medici este ca pacientul care vine să se testeze în aceste centre de testare să vină cu mijloace proprii, să evite folosirea mijloacelor de transport în comun", a explicat medicul. 
 
Directorul DSP, Dr. Oana Nicolescu a precizat pentru News.ro că în cele două zile de funcţionare, în centrele de testare situate în 28 de unităţi sanitare din Capitală au fost recoltate peste 2400 de probe biologice care au fost trimise spre laboratoarele aflate în contract cu DSP Bucureşti. 
Marţi, în Capitală, incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este 11.03 la 1000 de locuitori, în această perioadă înregistrându-se 24.300 de cazuri, cu 2523 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore.   
 
 
 
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.