Peste 24.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri vor asigura ordinea publică în minivacanţa de Sfânta Maria, când sunt programate să aibă loc aproape 600 de manifestări religioase şi culturale, precum şi festivităţi de Ziua Marinei Române, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astfel, în cele patru zile libere prilejuite de Sfânta Maria, aproape 10.000 de poliţişti vor fi zilnic în stradă, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, pentru prevenirea violenţelor, iar peste 6.200 de jandarmi vor acţiona la cele aproape 600 de maifestări religioase sau culturale care sunt programate să aibă loc marţi.

Manifestări religioase de amploare vor fi organizate la Mănăstirea Nicula, judeţul Cluj, unde se estimează participarea a aproximativ 15.000 de persoane, în localitatea Sâmbăta de Sus, judeţul Braşov, unde sunt aşteptate peste 10.000 de persoane şi la Mănăstirea Tismana din judeţul Gorj, unde se estimează că vor merge aproximativ 10.000 de oameni, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, 1.600 de poliţiştii rutieri cu 342 de aparate radar vor fi prezenţi pe traseele către staţiunile de la mare şi de la munte şi în localităţile unde vor fi organizate manifestări sau spectacole cu public numeros, iar aproximativ 1.100 de reprezentanţi ai forţelor de ordine vor asigura ordinea şi siguranţa publică în localităţile unde sunt organizate festivităţi cu ocazia Zilei Marinei, care este sărbătorită luni.

În plus, peste 4.800 de pompieri şi paramedici vor interveni în situaţii de urgenţă şi vor supraveghea zilnic respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor pe durata desfăşurării manifestărilor religioase cu public numeros.

Inspectoratul General de Aviaţie are puse la dispoziţie 14 elicoptere, dintre care şapte pentru intervenţii în caz de urgenţe medicale, iar restul pentru acordarea de sprijin aerian celorlalte structuri ale ministerului care desfăşoară misiuni operative.

În ceea ce priveşte Poliţia de Frontieră, au fost luate măsuri pentru suplimentarea  personalului pentru a fi redus timpul de aşteptare în punctele trecere a frontierei, unde valorile de trafic s-au dublat în aceste ultime zile, aproape 4.000 de poliţişti de frontieră fiind mobilizaţi zilnic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.