Guvernul a aprobat, joi, o Ordonanţă de Urgenţă prin care persoanele care şi-au pierdut locurile de muncă din fermele sau societăţile comerciale din sectorul crescătorilor de porci în urma concedierilor cauzate de virusul pestei porcine să primească 500 de lei compensaţii neimpozabile lunare timp de şase luni de la data încetării contractului de muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit actului normativ, compensaţia în valoare de 500 de lei va fi acordată lunar, timp de maximum şase luni începând cu data încetării contractului individual de muncă.

Beneficiază de aceşti bani persoanele care rămân fără locul de muncă avut la fermele sau societăţile comerciale din sectorul crescătorilor de porci care au vechime de cel puţin şase luni la acelaşi angajator.

„Acest principiu este respectat în toate situaţiile în care sunt reglementate măsuri de protecţie socială şi are ca scop evitarea eventualelor solicitări abuzive de plată a acestor drepturi”, explică Executivul.

Plata compensaţiei va fi asigurată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, iar Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va gestiona şi soluţiona cererile de acordare a compensaţiei.

Până în prezent au fost confirmate peste 800 de focare de pestă porcină în judeţele Tulcea, Brăila, Ialomiţa, Bihor, Constanţa, Sălaj, Galaţi, Călăraşi, Ilfov, Buzău şi Satu Mare

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.