Peste 130.000 de persoane s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pelerinajul continuând şi pe pacursul zilei de luni, pe fondul afluxului ridicat de credincioşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii estimau că, în cursul dimineţii de luni, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi reintroduse în catedrala din Iaşi, însă acest lucru nu s-a întâmplat, din cauza numărului ridicat de credincioşi care încă se aflau la rând.

Câteva mii de persoane aşteaptă, luni la prânz, să se închine la sfintele moaşte, după ce fluxul de pelerini a fost constant pe toată durata nopţii trecute. În cursul dimineţii, moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina au fost transportate înapoi în Grecia cu avionul.

Potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Moldovei şI Bucovinei, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi reintroduse în catedrală în momentul în care rândul de pelerini va măsura câteva zeci de metri.

În cele cinci zile de pelerinaj, peste 130.000 de persoane s-au închinat la racla cu sfintele moaşte, durata maximă de aşteptare fiind de 18 ore.

Aproximativ 500 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar câteva zeci de oameni au fost transportaţi la spital. Cele mai multe cazuri s-au înregistrat noaptea, când temperaturile au coborât spre zero grade.

Punctul culminant al pelerinajului religios de la Iaşi a avut loc duminică, zeci de preoţi oficiind Sfânta Liturghie pe o scenă amplasată în faţa catedralei ieşene.

Sfânta Cuvioasa Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.