Patru containere, încărcate cu 63 de tone de deşeuri, au fost descoperite de autorităţi în Portul Constanţa, acestea sosind din Irlanda şi erau destinate unor firme din judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu lucrători vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Constanţa, au descoperit patru containere, sosite din Irlanda, pentru două firme de pe raza judeţului Ilfov.
 
“În fapt, echipa de control a constatat faptul că marfa din containerele verificate  nu corespunde cu datele declarate şi cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acestea erau încărcate cu 63 tone deşeuri de plastic amestecat cu carton, iar în documentele de transport erau menţionate doar elemente de material plastic”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată menţionează că în urma constatării faptului că numărul de cod de deşeu este trecut eronat în documentele de însoţire, a fost luată măsura nepermiterii efectuării importului şi returnarea la societatea exportatoare din Irlanda, de către comisarii Gărzii de Mediu Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.