Preşedinţii consiliilor judeţene Brăila şi Galaţi, Francisk-Iulian Chiriac şi Costel Fotea, au semnat, luni, un parteneriat pentru construirea unui aeroport care să deservească cele două judeţe, dar şi localităţi din Republica Moldova.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat cu multă încredere şi hotărâre parteneriatul cu ai noştri colegi de la Brăila, prin care ne unim forţele pentru a transforma în realitate un vis de mai bine de 30 de ani al gălăţenilor şi brăilenilor – un aeroport care să deservească întreaga regiune", a scris pe pagina sa de Facebook preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea. 

Cele două judeţe vor demara procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate şi a tuturor expertizelor tehnice necesare (de vânt, de precipitaţii, număr de ore de ceaţă, număr de ore de soare, structura solului), dar vor căuta în paralele şi surse pentru finanţarea acestei investiţii considerată extrem de importantă pentru dezvoltarea regiunii. 

”Există deja studii care arată că acest aeroport ar deservi nu doar Galaţiul şi Brăila, ci şi Focşaniul, o parte din judeţul Vaslui şi localităţile de graniţă din Republica Moldova. Acest obiectiv de investiţii este inclus în Master Planul General de Transport al României", se mai arată în postarea lui Costel Fotea. 

La rândul său, preşedintele CJ Brăila, a transmis că a fost făcut încă un pas spre construirea Aeroportului Regional Galaţi-Brăila. 

”Documentaţia tehnico-economică a acestui obiectiv de investiţii, precum şi toate documentele premergătoare execuţiei acestuia vor fi realizate pe baza acestui protocol de colaborare, în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructura de Transport de interes strategic în zona de Est şi Sud, din care fac parte consiliile judeţene din Galaţi, Brăila, Călăraşi şi Ialomiţa. Am dat mâna cu Galaţi şi pentru prima oară facem paşi concreţi pentru a realiza acest obiectiv, iar marele avantaj este că acest obiectiv de investiţii a fost inclus în Master Planul General de Transport al României”, a scris Francisk-Iulian Chiriac pe FAcebook.  

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.