Nunţiul Apostolic în România, monseniorul Miguel Maury Buendia, spune că Papa Francisc îşi doreşte să facă o vizită în ţara noastră care ”să ajute la unitatea tuturor românilor”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urmă cu mai puţin de o lună am vorbit cu Papa. Ştiind că a fost invitat, l-am întrebat despre o posibilă vizită aici. Mi-a spus: «Aş vrea să vin. Sper ca lucrurile să decurgă bine, iar vizita mea să ajute la unitatea tuturor românilor». De aceea sper că această vizită va fi posibilă. Eu, ca ambasador al Papei, voi face tot posibilul şi voi lucra cu autorităţile, cu Biserica Ortodoxă, cu Biserica Catolică, pentru ca această vizită să aibă loc”, a declarat Nunţiul Apostolic într-un interviu pentru Digi24.

În urmă cu aproape un an, preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită la Vatican. Preşedintele s-a întâlnit atunci pentru prima oară cu Papa Francisc, adresându-i acestuia invitaţia de a veni în România.

În anul 1999, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o vizită istorică în România, prima a unui Suveran Pontif în ţara noastră, fiind şi prima oară când Papa Ioan Paul al II-lea mergea într-o ţară cu populaţie majoritar ortodoxă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.