Spitalul Colentina din Capitală a rămas fără energie electrică, marţi, pentru aproximativ o oră, în timp ce aveau loc două operaţii, iar în secţia de terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, potrivit şefului Secţiei ATI, Lelia Iliescu. Ea a precizat că generatorul spitalului nu a pornit, iar pentru doi dintre pacienţi s-a recurs la ventilaţie mecanică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit sursei citate, în momentul în care s-a oprit curentul doi pacienţi erau pe masa de operaţie, dar aparatele aveau acumulatori, astfel că nu s-au întrerupt intervenţiile.

"La terapie intensivă erau cinci pacienţi intubaţi şi ventilaţi, aparatele pentru trei dintre ei aveau acumulatori şi atunci nu a fost problemă, dar pentru ceilalţi doi a fost nevoie de ventilaţie mecanică la balon. Din nefericire, nu a pornit generatorul spitalului, am anunţat conducerea, iar noi am alergat între blocul operator şi terapie intensivă", a declarat, pentru News.ro, şeful Secţiei ATI de la Spitalul Colentina, Lelia Iliescu.

Ea a precizat că una dintre operaţii s-a încheiat, iar cealaltă este în desfăşurare.

Pana de curent a durat aproximativ o oră, la ora transmiterii acestei ştiri fiind reluată alimentarea cu energie electrică a Spitalului Colentina.

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au precizat pentru News.ro că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă la ora 11.35, în urma unei avarii pe un cablu de medie tensiune din zona bulevardului Ştefan cel Mare din Capitală.

Potrivit sursei citate, echipele E-Distribuţie Muntenia au intervenit şi au restabilit alimentarea integrală cu energie electrică la ora 12.22, inclusiv pentru Spitalul Colentina.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.