Politologul Theodor Paleologu crede că pentru multe persoane Paştele este o ocazie de “haleală şi pileală” şi i se pare groaznic că unii nu înţeleg care este cu adevărat semnificaţia acestei sărbători.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Theodor Paleologu a fost întrebat duminică, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, de realizatorul Sebastian Zachmann dacă Paştele are astăzi o valoare mercantilă.

“Din păcate, da. Pentru mulţi Paştele este o ocazie de haleală şi pileală. Groaznic. Mi se pare absolut groaznic, mi se pare că nu înţeleg care e cu adevărat semnificaţia. Însă  înţeles cum trebuie, Paştele va rămâne întotdeauna o sărbătoare extrem de importantă, o sursă de reînnoire şi când spun Paşte mă gândesc evident la Paştele ortodox, la Paştele creştin, dar Paştele iudaic, de unde venim, e foarte important să avem în minte şi legătura între Paştele creştin şi Paştele iudaic. Faptul că credinţa creştină este totuşi înrădăcinată în mesajul lui Moise, dar şi Iisus este pentru creştini noul Moise”, a declarat Paleologu.

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.