Guvernul marchează, ca în fiecare an, Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului, Palatul Victoria urmând să fie iluminat în albastru duminică seară. Premierul Nicolae Ciucă afirmă că este esenţial ca persoanelor cu autism să li se asigure acces la categoriile de servicii indispensabile diagnosticului lor, dar şi şanse egale de integrare socială şi profesională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Marcarea acestei zile reprezintă un semnal de solidaritate şi, în acelaşi timp, de implicare din partea Guvernului pentru a ne mobiliza la nivelul întregii societăţi şi instituţional, deopotrivă, în sprijinul persoanelor cu tulburări de spectrul autist. Pornind de la conştientizarea problemelor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a calităţilor pe care multe au dovedit că le au, consider că este esenţial să le putem asigura acces la categoriile de servicii indispensabile diagnosticului lor, dar şi şanse egale de integrare socială şi profesională. Încă din primul an al mandatului nostru la guvernare, am creat cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat şi nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate cu tulburări de spectrul autist şi pentru decontarea intervenţiilor terapeutice. Vrem să oferim astfel şansele de care această categorie de pacienţi au nevoie pentru a duce o viaţă normală”, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă, conform unui comunicat de presă transmis, duminică, de Guvern.
 
Ziua Internaţională de Conştientizare a Autismului este marcată anual la 2 aprilie, tema propusă la nivelul ONU pentru acest an punând accent pe integrarea persoanelor cu autism şi evidenţierea contribuţiei pe care o pot avea pentru societate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.