Organizatorii festivalului “Beach, please” de la Costineşti susţin că amenda dată de Garda de Mediu pentru că plaja era plină de gunoaie a fost dată în perioada când erau în desfăşurare operaţiunile de strângere după evenimentul muzical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Organizatorii festivalului “Beach, please” de la Costineşti au afirmat că se aflau în termenul impus de autorităţi pentru a preda plaja în condiţii optime. 
“Pozele postate de Garda de Mediu au fost realizate în data de 12 mai. La acea dată eram încă în perioada de demontaj a festivalului agreată cu autorităţile. Este firesc ca, în cadrul operaţiunilor de dezasamblare, să se creeze deşeuri pe care le-am curăţat ulterior. Noi, organizatorii, am respectat termenul impus de autorităţi, predând, în data de 15 mai, plaja igienizată, nivelată, fără deşeuri”, au transmis organizatorii festivalului. 
Ei au menţionat că cele patru zile de festival s-au desfăşurat fără incidente. 
“Menţionăm că pe durata festivalului (27-30 aprilie) am avut peste 100 oameni angajaţi pentru asigurarea curăţeniei. Reamintim că la evenimentul nostru au participat peste 80.000 persoane, fapt ce a adus peste 10 milioane de euro în economia locală din Costineşti. Cele 4 zile de festival s-au desfăşurat impecabil, fără niciun fel de incident, ulterior începând operaţiunea amplă de dezasamblare a festivalului, care a fost gata la termenul impus de autorităţi, plaja fiind predată în starea iniţială”, a mai precizat sursa citată.  
 
Organizatorul festivalului “Beach, please” de la Costineşti a fost amendat de Garda de Mediu Constanţa cu 20.000 de lei, comisarii de mediu afirmând că plaja pe care au avut loc concertele era plină de gunoaie la două săptămâni de la încheierea evenimentului muzical. Între timp, gunoaiele au fost strânse de pe plajă, iar aceasta a fost predată în condiţii optime către Apele Române.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.