Premierul Ludovic Orban a declarat că se simte o "relaxare" în România în privinţa crizei coronavirusului, însă, potrivit epidemiologilor, vârful va fi în jurul datei de 1 mai, astfel că românii mai trebuie să reziste şi să respecte restricţiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a precizat că se pregăteşte revenirea la normalitate.
 
"Preşedintele, împreună cu Guvernul, analizează situaţia, preşedintele a luat decizia de prelungire cu încă 30 de zile a stării de urgenţă, urmărim cu atenţie evoluţia epidemiei şi pregătim revenirea la normalitate. Aceasta depinde de modul în care românii respectă regulile şi recomandările. Cu cât diminuăm răspândirea viruslului, cu atât momentul în care revenim la normalitate este mai apropiat. Estimările epidemiologilor sunt că vârful va fi în jurul datei de 1 mai. Probabil apoi se va diminua numărul de cazuri noi. În funcţie de evoluţii, vom lua toate măsurile de revenire la normalitate. Ne dorim ca acest lucru să se întâmple cât mai repede”, a declarat Ludovic Orban la B1 Tv, miercuri seara.
 
Primul ministru a spus că se simte o relaxare, dar că în continuare românii trebuie să respecte restricţiile impuse de autorităţi. 
 
"Simt o relaxare, nu trebuie să se întâmple acest lucru, chiar dacă ţinem sub control răspândirea virusului. Suntem pe un platou, există o tendinţă de apropiere a unui număr constant de cazuri noi. Îi rog pe români să mai reziste, să respecte condiţiile de distanţare, regulile stabilite, deplasarea de la domiciliu să se facă pentru situaţiile din ordonantele militare. Interacţiunile sociale să fie realizate în conformitate cu regulile şi recomandările care sunt formulate de specialişti”, a mai declarat Orban.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.