Organizaţia WWF România atrage atenţia că o specie de stuion a dispărut deja din Dunăre, în timp ce celelalte specii sunt pe cale de dispariţie. Reprezentanţii ONG-ului fac apel la un plan naţional pentru salvarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”O specie de sturion a dispărut din Dunăre, iar celelalte sunt pe cale de dispariţie. Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii a actualizat lista roşie privind speciile ameninţate cu extincţia”, scrie pe pagina de Facebook, vineri, WWF Romania.
 
Organizaţia subliniază necesitatea unui plan de acţiune pentru salvarea sturionilor.
 
”WWF solicită în unanimitate statelor din aria de distribuţie a sturionilor şi ţărilor consumatoare să nu mai închidă ochii cu privire la dispariţia sturionului şi să implementeze soluţiile despre care ştiu că pot ajuta la salvarea acestor specii emblematice”, mai transmite WWF Romania.
 
Liderul iniţiativei pentru sturioni, Cristina Munteanu, atrage atenţia asupra riscului de dispariţie a peştelui cega şi nisetrului.
 
”Faptul că viza este recunoscută oficial ca dispărută din Dunăre, iar cega a ajuns în rândul speciilor ameninţate, este îngrijorător. Iar nisetrul, din informaţiile pe care le avem, are toate şansele să urmeze calea vizei! Toate acestea arată necesitatea realizării unui plan de acţiune naţional în România, negociat cu toţi deţinătorii de interese cheie şi care să abordeze în mod integrat toate ameninţările”, subliniază Cristina Munteanu.
 
Potrivit organizaţiei, ”lista roşie a Uniunii Internaţionale pentru Conservarea Naturii reprezintă inventarul cel mai complet al stării de conservare a speciilor de animale şi plante, fiind cel mai bun indicator al stării biodiversităţii mondiale”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.