Comisarul-şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă, uni seară, că ”împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală”, fiind întrebat despre intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Octavian Berceanu a fost întrebat, luni seară, la Digi 24, despre proiectul de OUG care vizează intervenţia de urgenţă în cazul urşilor agresivi şi dacă împuşcarea urşilor este o soluţie şi  afirmat: ”Dacă nu avem alte soluţii, va fi o soluţie, pentru că, dacă intră peste tine în casă, e greu să mai faci managementul situaţiei. Vorbim de un animal care poate deveni captiv, care în momente de panică se poate manifesta violent pentru că încearcă să scape”.

Întrebat ce crede despre sintagma ”împuşcare preventivă”, Berceanu a precizat: ”Prevenţia şi împuşcarea sunt două lucruri diferite în abordarea convieţuirii cu ursul. Prevenţia înseamnă că ai făcut tot ce ai putut ca să diminuezi interacţiuena om-urs, pagube materiale, umane, de animale domestice. Împuşcarea e ultimul act pe care îl faci în legătură cu orice animal pentru că e o acţiune capitală în care pur şi simplu ai eliminat exemplarul respectiv”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.