O piaţetă din Bucureşti ar putea purta numele Reginei Ana, dacă proiectul de hotărâre aflat, miercuri, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti va fi aprobat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit proiectului de hotărâre, denumirea de "Piaţa Regina Ana de România” ar putea fi dată primului rond dinspre Piaţa Victoriei, de pe şoseaua Kiseleff din sectorul 1 al Capitalei.

Iniţiatorii proiectului îşi motivează demersul prin importanţa Casei Regale a României atât în istoria, cât şi în conştiinţa poporului român şi prin rolul pe care Regina Ana l-a avut istoria recentă a României.

Regina Ana a încetat din viaţă la vârsta de 92 de ani, în luna august a acestui an, la Spitalul Morges din Elveţia. Trupul neînsufleţit al reginei a fost înmormântat în Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş. Principesa Ana de Bourbon-Parma era căsătorită cu Regele Mihai din 1948.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.