O femeie de 28 de ani, din Braşov, a născut prematur, joi, tripleţi la Maternitatea din Sibiu, copiii - doi băieţi şi o fată - fiind sănătoşi, dar sub greutatea normală. Mama şi copiii vor rămâne internaţi în spital atâta timp cât le va fi necesar copiilor să ia în greutate şi să devină mai puternici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, în cadrul Maternităţii a avut loc o naştere multiplă (tripleţi). Aceasta s-a făcut prin operaţie cezariană efectuată de către medicul Ioan - Olimpiu Mureşan, medic primar specialitatea obstetrică-ginecologie.

"Naşterea a fost prematură, datorită ruperii membranelor. Operaţia a decurs în codiţii foarte bune. Cei trei nou-născuţi, doi băieţi şi o fată, au fost aduşi pe lume de o femeie de 28 de ani din judeţul Braşov”, se arată în comunicat.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Cei trei au venit pe lume la următoarele ore: 10:40 un băiat de 1.560 grame, 10:42 o fată de 1.400 grame şi 10:46 un băiat de 1.360 grame.

Tripleţii vor rămâne internaţi în cadrul Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală sub supraveghere de specialitate, atât timp cât va fi nevoie să ia în greutate şi să devină mai puternici.

Copiii sunt primii tripleţi născuţi la maternitatea SCJU Sibiu din anul 2013 încoace. În 2016, până la 1 septembrie, în Maternitatea Sibiu s-au înregistrat 1.879 de naşteri, dintre care 27 de naşteri gemelare.

Maternitatea SCJU Sibiu este una dintre cele mai moderne din România, după ce a trecut printr-un proces complex de reabilitare şi modernizare în valoare de aproape 26 de milioane de lei, încheiat integral în 2015. Acesta a fost gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.