O femeie care a călătorit în Thailanda se află internată la Spitalul de Boli infecţioase din Cluj-Napoca, medicii având suspiciunea că pacienta ar putea avea febră tifoidă, astfel că analizele acesteia au fost trimise la Bucureşti pentru stabilirea diagnosticului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia în vârstă de 35 de ani este din judeţul Cluj şi fost într-o excursie în Thailanda, ţară cu risc ridicat de febră tifoidă, astfel că la întoarcere medicii au vrut să se asigure că aceasta nu are probleme grave de sănătate.

Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Cluj s-a sesizat şi a decis să trimită probe pentru analize la Institutul Cantacuzino din Bucureşti

"Pot confirma că este vorba doar despre o suspiciune. Aşteptăm rezultate de la Bucureşti”, a declarat Mihai Moisescu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj.

Potrivit medicilor, pacienta are o stare generală bună şi este internată sub supraveghere la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Rezultatele analizelor urmează să sosească la începutul săptămânii viitoare.

"Nu este confirmată febra tifoidă. Pacienta a călătorit în Thailanda, ţară cu risc pentru febra tifoidă şi suntem obligaţi să excludem această infecţie. Probele sunt trimise la Institutul Cantacuzino şi în acest moment sunt în lucru. Starea pacientei este bună”, a declarat pentru News.ro dr. Monica Muntean, manager al Spitalului Clinic  de Boli Infecţioase Cluj-Napoca.

Febra tifoidă este o boală infecţioasă acută, provocată de bacterii, care se transmite pprin consumul lichidelor şi alimentelor contaminate, iar apoi se răspândeşte de la bolnavi către persoanele sănătoase.

Febra tifoidă este alimentată de condiţiile insalubre de viaţă şi nerespectarea normelor elementare de igienă.

La nivel internaţional, boala afectează peste 21 de milioane de oameni anual, iar aproximativ 200.000 dintre acestea mor din cauza infecţiei.

În România, boala a fost eradicată de circa 30 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.