Procurorii au deschis o anchetă, după ce o femeie acuză personalul medical de la Spitalul de Urgenţă Târgu Jiu, că nu i-a îngrijit corespunzător tatăl, iar acesta a murit din cauza Covid-19. Femeia spune că tatăl ei a fost dus în stare gravă la unitatea medicală, iar timp de 24 de ore nu ar fi fost luată nicio măsură pentru stabilizarea stării sale de sănătate, acesta fiind izolat într-un salon al spitalului. De asemenea, femeia susţine că tatăl ei a fost infectat cu coronavirus în spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a anunţat, vineri, printr-un comunicat de presă, că pe data de 10 aprilie, o femeie a solicitat tragerea la răspundere penală a personalului medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Femeia spune în plângerea adresată procurorilor că personalul medical din cadrul Spitalului de Urgenţă Târgu Jiu nu a acordat asistenţă medicală corespunzătoare tatălui său, care a fost declarat decedat la data de 7 aprilie şi confirmat, ulterior decesului, cu virusul SARS-CoV 2.

“De asemenea, persona vătămată a arătat că au existat grave deficienţe în acordarea asistenţei medicale, acesta fiind transportat în stare foarte gravă de către un echipaj SMURD la spital, iar, timp de 24 ore, nu a fost luată nicio măsură pentru stabilizarea stării de sănătate, cadrele medicale rezumându-se doar la izolarea acestuia într-un salon din cadrul spitalului”, se arată în comunicat.

Femeia a mai spus procurorilor că la momentul internării nu exista nicio suspiciune cu privire la infestarea tatălui său cu virusul SARS-CoV 2, deşi ulterior s-a confirmat prezenţa acestui virus, susţinând că infectarea s-a produs în mediul intraspitalicesc.

Cauza a fost inregistrată la data de 10 aprilie, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cercetările fiind efectuate in rem de către IPJ - Gorj - Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul acestei unităţi de parchet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.