O fabrică de confecţii din Caracal a fost închisă, după ce opt angajaţi au fost confirmaţi cu Covid-19, aceştia fiind internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Ceilalţi angajaţi au fost izolaţi la domiliciu, iar în cazul apariţiei unor semne de boală, vor fi testaţi pentru coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectul judeţului Olt, Florin Constantin Homorean, a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că pe data de 23 aprilie a fost confirmată cu Covid-19 o persoană angajată a unei fabrici de confecţii textile din municipiul Caracal, aceasta fiind internată în spital.

Direcţia de Sănătate Publică Olt a declanşat o anchetă epidemiologică în acest caz, iar în urma verificărilor au fost identificaţi opt contacţi direcţi, angajaţi ai fabricii, care prezintă simptomele de Covid-19. Dintre aceştia, şapte au fost declaraţi infectaţi cu Covid-19, iar cel de-al optulea angajat a fost declarat negativ.

Cele şapte persoane confirmate ulterior prezintă semne clinice de boală uşoare şi moderate, respectiv: disfagie, rinoree şi tuse, fiind internate în Spitalul Judeţan de Urgenţă Slatina.

“Direcţia de Sănătate Publică Olt a dispus măsura închiderii fabricii, iar pentru cei 88 de angajaţi a fost dispusă măsura izolării la domiciliu. În cazul apariţiei semnelor specifice de boală, persoanele izolate la domiciliu vor fi investigate şi testate, conform metodologiei de supraveghere a infecţiei umane cu noul coronavirus (2019-nCoV), actualizată. De asemenea, s-a dispus efectuarea dezinfecţiei la locaţia fabricii”, a afirmat Florin Constantin Homorean.

De asemenea, prefectul a dispus Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt să sprijine DSP Olt în ancheta epidemiologică în curs de desfăşurare şi să efectueze verificări privind respectarea măsurii de izolare la domiciliu de către angajaţii fabricii de textile cărora li s-a impus această măsură.

În judeţul Olt au fost confirmate până în prezent 22 de cazuri de coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.