Deputata USR Diana Buzoianu, vicepreşedintă a Comisiei de mediu, a mers marţi pe teren pe un câmp de la ieşirea din oraşul Bragadiru, la limită cu oraşul Măgurele, unde sunt depozitate ilegal deşeuri din construcţii. În timpul vizitei, Buzoianu a chemat poliţia Măgurele şi a depus o plângere. Alături de deputata USR au fost şi trei consilieri locali USR din Bragadiru care au tras semnale de alarmă de-a lungul timpului cu privire la aceste deşeuri ilegal depozitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În urmă cu aproape trei săptămâni, la ieşirea din Bragadiru a izbucnit un incendiu pe câmpul unde erau depozitate ilegal gunoaie, arată comunicatul de presă al USR.

Astfel, consilierii USR au făcut filmări în care se vedeau deşeuri arse. „Nici trei săptămâni mai târziu, câmpul este din nou plin de deşeuri”, mai indică sursa citată.

„Unii şmecheri tratează ţara noastră ca pe coşul lor de gunoi. Nu plătesc cu nimic pentru că au aruncat maşini întregi de deşeuri din construcţii şi moloz, care apoi dacă ard se transformă în poluanţi pe care noi îi respirăm. Ne-am săturat! Avem nevoie de un DNA al mediului care se rezolve aceste probleme”, a declarat Diana Buzoianu, conform sursei amintite.

Astfel de exemple, precum cel din Bragadiru, dovedesc necesitatea de a avea o direcţie specializată în investigarea infracţiunilor de mediu.

USR a depus proiectul de înfiinţare a DNA al pădurilor şi va avea ca prioritate adoptarea lui în această toamnă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.