Asociaţia Acasă în Banat caută voluntari pentru a zugrăvi faţadele a 30 de case din satul Fărăşeşti, comuna Pietroasa, din judeţul Timiş, în cadrul unui proiect unic în ţară, "Color the Village". Evenimentul se află la a patra ediţie şi îşi propune să pună în valoare arhitectura tipică din zona Banatului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Voluntarii care doresc să participe la evenimentul "Color the Village" de la Fărăşeşti, judeţul Timiş, se pot înscrie începând de miercuri, completând formularul online disponibil pe site-ul proiectului.
 
 
"Evenimentul se află la a patra ediţie şi va avea loc în localitatea Fărăşeşti, în judeţul Timiş, în perioada 9-11 iunie 2022. În cele trei zile, voluntarii vor lucra împreună pentru a renova 30 de faţade de case, vor trata lemnul, vor zugrăvi şi vor vopsi, pentru a le păstra frumuseţea de odinioară”, se arată într-un comunicat de presă, de miercuri, al Asociaţiei Acasă în Banat. 
 
Voluntarii pot participa la una sau mai multe zile de eveniment, iar experienţa în construcţii nu este obligatorie deoarece pentru fiecare casă vor fi organizate echipe de mai multe persoane, sub coordonarea unui voluntar cu experienţă. 
 
Perioada de înscriere este 27 aprilie - 31 mai.
 
"Suntem la a patra ediţie de Color the Village şi scopul nostru este să demonstrăm că putem face ceva în mod activ, pentru a opri distrugerea arhitecturii tradiţionale din Banat şi pentru a o pune în valoare. Este o provocare şi în acest an, ca fiecare ediţie precedentă, însă noi suntem încrezători că unindu-ne forţele vom putea face diferenţa, implicând atât voluntari, cât şi localnici şi administraţia publică. Îi încurajăm pe cei care doresc să se înscrie, chiar dacă au sau nu experienţă în domeniu, deoarece fiecare echipă va avea un coordonator, iar fiecare voluntar, fie că va sta una sau toate cele trei zile, va avea o contribuţie importantă”, a declarat Radu Trifan, reprezentantul Asociaţiei Acasă în Banat. 
 
Fărăşeşti, din comuna Pietroasa, judeţul Timiş, este unul dintre cele mai pitoreşti sate din judeţ. Satul se remarcă prin numărul mare de case bătrâneşti care s-au păstrat, multe dintre ele construite din lemn, cu o arhitectură specifică zonei etnografice Făget, cu faţade frumos ornate, cruci din lemn, o moară de apă şi diverse construcţii din piatră, cu un farmec greu de găsit în alte sate din judeţul Timiş. 
 
Color the Village/Colorează Satul se află la a patra ediţie şi, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din judeţele Timiş şi Caraş-Severin. Ediţiile precedente au avut loc la Ilidia (2021), Racoviţa (2020) şi Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociaţiei Acasă în Banat este unic în ţară şi îşi propune să pune în valoare arhitectura tipică din zona Banatului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.