O aeronavă a Forţelor Aeriene intervine, începând de sâmbătă seara, pentru stingerea incendiului de pădure din judeţul Vâlcea. Aeronava poate transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Ministerul Apărării Naţionale a transmis, printr-un comunicat de presă, că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona montană - Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea.

“Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcţie de situaţia concretă din teren. Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, a precizat MApN. 

Potrivit sursei citate, în configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră - în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale - în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a anunţat că pompierii au fost solicitaţi, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu de pădure izbucnit în comuna Câineni, între Obştea Grebleşti şi Obştea Câineni. Iniţial incendiul se manifesta la nivelul stratului de frunze uscate de la sol.  Ulterior, flăcările s-au extins, manifestându-se în Punctul Izvorul Alb, pe o suprafaţă estimată la 45 de hectare.

“Ard buturugile dintre brazi şi vegetaţia uscată cu posibilitatea de extindere spre coama muntelui, în zona golului alpin. Echipele de pompieri au ţinut incendiul sub supraveghere pe timpul nopţii, operaţiunea de stingere fiind reluată în această dimineaţă după ivirea zorilor. Pe lângă forţele existente la locul incendiului, în această dimineaţă se suplimenteaza forţele cu 38 de pompieri. Aceştia se deplasează spre locul incendiului cu mai multe autovehicule”, a anunţat ISU Vâlcea, sâmbătă dimineaţa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.