Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 34, miercuri fiind confirmate şase noi decese.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, miercuri, că un bărbat de 62 de ani care a murit în cursul dimineţii suferea de gripă. Analizele au confirmat virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul era internat în spital, fiind cunoscut şi cu alte afecţiuni. Medicii au mai stabilit că bărbatul nu fusese vaccinat antigripal.

Miercuri seara, CNSCBT a mai anunţat confirmarea a cinci decese cauzate de gripă.

Astfel, un bărbat de 57 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiţii medicale preexistente şi nevaccinat antigripal.
 
Un bărbat de 60 de ani, din judeţul Suceava, care a murit în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.
 
Un alt bărbat de 60 de ani, din judeţul Constanţa, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.
 
Un alt bărbat de 55 de ani, din municipiul Bucureşti, care a murit în 22 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiţii medicale preexistente şi antecedente nevaccinale necunoscute.
 
Un alt bărbat de 57 de ani, din judeţul Vaslui, care a murit tot în 20 ianuarie, suferea de gripă, fiind confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nefiind nevaccinat antigripal.

Numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, astfel, la 31.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.