Numărul copiilor cu simptome digestive internaţi, duminică, în spitalele din judeţul Argeş a scăzut la 28, după ce nouă bebeluşi au fost externaţi în condiţiile în care starea lor de sănătate s-a ameliorat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Argeş, 28 de copii, dintre care 24 cu vârste sub doi ani, mai sunt internaţi, duminică, în spitalele din judeţ cu scaune diareice.

Dintre cei 28 de copii, 22 se află sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, alţi cinci sunt la Spitalul Municipal din Câmpulung, în timp ce un copil este internat la Spitalul Municipal din Curtea de Argeş.

În ultimele 24 de ore, niciun copil nu a mai fost transferat de la spitalele din judeţul Argeş la unităţi sanitare din Bucureşti.

Sâmbătă, în spitalele din Argeş erau internaţi 37 de copii cu scaune diareice. 

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, declara, sâmbătă, corespondentului News.ro, că în ultimele 24 de ore doi copii internaţi la Spitalul de Pediatrie din Piteşti au fost transferaţi la Institutul ”Matei Balş” din Capitală.

Unul dintre ei, în vârstă de zece luni, a fost diagnosticat de medicii de la Piteşti cu boală diareică acută, iar al doilea, în vârstă de un an, are enterocolită cu germeni neprecizaţi.

Cauza îmbolnăvirii copiilor din judeţul Argeş care au dezvoltat sindrom hemolitic-uremic este o tulpină de E.coli, anunţa, în 25 februarie, ministrul Sănătăţii. Cauza a fost identificată în urma anchetei făcute de către specialiştii de la Centrul European de Control al Bolilor Transmisibile, împreună cu experţii români. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.