Noul an şcolar începe luni şi va avea 34 de săptămâni, împărţite în două semestre. Un număr de 2.400 de elevi nu încep şcoala cu prezenţă fizică întrucât localităţile în care învaţă au depăşit rata de infectare de 6 la mie. Peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, asigură ordinea şi siguranţa în prima zi de şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, semestrul I se va desfăşura între 13 septembrie şi 22 decembrie, având 14 săptămâni de cursuri. Semestrul al II-lea va avea 20 de săptămâni de cursuri, din 10 ianuarie până în 10 iunie.

Copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, iar vacanţa de iarnă a elevilor va fi între 23 decembrie şi 9 ianuarie. Vacanţa de primăvară este programată între 15 aprilie şi 1 mai, iar vacanţa de vară va începe în 11 iunie.

Pentru elevii din clasele terminale din învăţământul liceal (clasa a XII-a zi, clasa a XIII-a seral şi frecvenţă redusă), anul şcolar are 32 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 27 mai.

Pentru clasele a VIII-a, anul şcolar are 33 de săptămâni de cursuri şi se încheie în 3 iunie, în timp ce pentru clasele din învăţământul liceal - filiera tehnologică (exceptând clasele terminale), respectiv pentru clasele din învăţământul profesional, anul şcolar are 37 de săptămâni de cursuri.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri seară, că 12 localităţi au depăşit rata de infectare de 6 la mie, iar 2.400 de elevi nu încep luni şcoala cu prezenţă fizică.

Potrivit acestuia, sunt şase localităţi din Satu Mare, câte două în Arad şi Sălaj şi câte una în Teleorman şi Dolj care au depăşit rata de 6 la mie. Numărul total al elevilor din aceste localităţi este 2.400, mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România.

În prima zi de şcoală, peste 13.000 de poliţişti, alături de jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali, vor acţiona în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din toată ţara, pentru un început în siguranţă al noului an şcolar.

"Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă şi să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale Poliţiei, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni şi pleca de la şcoală. Poliţiştii birourilor de siguranţă şcolară se vor deplasa la sediul unităţilor de învăţământ preuniversitar, în vederea relaţionării cu conducerea acestora şi cu cadrele didactice responsabile de gestionarea fenomenului de violenţă şcolară şi bullying, respectiv cu consilierii educativi, în scopul identificării elevilor aflaţi în situaţii de risc sau vulnerabili", a anunţat Poliţia Română.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier, la orele la care copiii vin şi pleacă de la unităţile de învătământ.
 
În toată ţara, poliţiştii intensifică verificările vehiculelor destinate transportului de elevi, din punctul de vedere al licenţierii, existenţei inspecţiei tehnice periodice, asigurării de răspundere civilă obligatorie şi respectării normelor de protecţie privind răspândirea virusului Covid-19.
 
Totodată, sunt controlate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.