Agenţia Naţională de Transplant anunţă, luni, o nouă prelevare de organe la Spitalul Judeţean Târgu Mureş, a treia de la începutul lunii octombrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În tot acest context dificil determinat de pandemia COVID19, românii continuă să fie generoşi şi îşi găsesc puterea de a trece peste propria durere şi de a oferi viaţă altor oameni necunoscuţi. Alături de efortul colectiv al echipelor medicale, fac posibil ca suferinţa să fie transformată în speranţă.Astfel, la Spitalul Clinic Judeţean De Urgenţă Tg Mureş, în weekend, s-a realizat o prelevare de organe de la o pacientă de 69 de ani, aflată în moarte cerebrală, a cărui familie a ales să dăruiască o şansă unor semeni necunoscuţi şi au fost de acord să doneze organele rudei lor”, a transmis, luni seară, Agenţia Naţională de Transplant.  

Instituţia precizează că este cea de-a treia acţiune de derulată la Spitalul din Târgu Mureş de la începutul lunii octombrie.  

”Intervenţia de prelevare a rinichilor a fost realizată de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, formată din Dr. Andrei Tomuţa, Dr. Doria Corb şi Dr. Serghei Dragan. Efortul lor a fost preluat de echipele medicale de transplant, conduse de Dr. Silviu Moga şi Dr. Dan Enache, din cadrul centrului de transplant Cluj Napoca, salvând alţi 2 români din ghearele suferinţei”, a mai transmis Agenţia Naţională de Transplant.  

Sursa citată a precizat că cei doi pacienţi care au fost transplantaţi renal sunt doi bărbaţi în vârstă de 54 de ani, respectiv de 62 de ani, aflaţi de mai mult de 3 ani pe lista de aşteptare.  

”La Tg. Mureş a fost prezentă şi o echipă a Institutului Clinic Fundeni pentru prelevarea ficatului, dar din motive medicale, organul nu a putut fi transplantat. Mulţumim românilor care înţeleg că donarea de organe este un gest suprem de altruism, bunătate şi iubire faţă de semeni”, a mai transmis instituţia citată.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.