Aproximativ 20 dintre angajaţii de la Radio Iaşi au protestat, miercuri, în faţa instituţiei, cerând în principal majorarea salariilor. Acţiunea a fost una spontană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Salariaţii Radio Iaşi au organizat proteste similare şi la sfârşitul anului trecut, ei reclamând subfinanţarea Societăţii Române de Radiodifuziune, dar şi pierderea recentă a unor drepturi financiare. 
 
Peste jumătate dintre salariaţi au semnat o nouă scrisoare deschisă care a fost trimisă la autorităţile naţionale, dar şi la forurile europene care apară libertatea şi independenţa presei. Printre destinatarii scrisorii se numără vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova, Comisia de Cultură şi Educaţie a Parlamentului European, precum şi reprezentanţii European Broadcasting Union.
 
”În contextul în care jurnaliştii şi personalul tehnic din Radioul Public sunt plătiţi lunar cu sume cuprinse între 3.200 şi 3.500 RON net (640-750 euro), salariile personalului administrativ şi auxiliar sunt cu minimum 25 la sută mai mici, iar pentru conducere retribuţia lunară minimă porneşte de la o sumă netă de aproximativ 20.000 RON net (4.000 euro), am solicitat creşterea salariilor personalului de execuţie cu cel puţin 50 la sută şi o limitare a salariilor personalului de conducere. De asemenea, am solicitat adoptarea unei forme legislative care să securizeze bonurile de masă pentru angajaţii SRR-Radio Iaşi“, se arată în scrisoarea deschisă a angajaţilor de la Radio Iaşi.
 
Aceştia susţin că aşteaptă soluţii la solicitările lor, iar, în lipsa unor propuneri concrete, îşi rezervă dreptul de a iniţia noi acţiuni de protest. 
 
Pe durata protestului de miercuri, activitatea Radio Iaşi nu a fost afectată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.