Un nou caz de infectare cu tulpina din Marea Britanie a noului coronavirus a fost confirmat, anunţă Ministerul Sănătăţii (MS), fiind vorba despre o femeie de 51 de ani, din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile că a fost raportat un nou caz de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7", a transmis, miercuri, MS.
 
Este vorba despre o femeie în vârstă de 51 ani, din Bucureşti.
 
Acest caz are legătură cu Şcoala 28, MS revenind asupra informaţiei iniţiale, conform căreia nu exista legătură.

La Şcoala 28 din Capitală este deja confirmat un focar de infectare cu noua tulpină de coronavirus.

Vineri, Ministerul Sănătăţii a confirmat 10 noi cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, totalul la nivelul ţării fiind atunci de 15 cazuri. Anunţul MS a venit după ce reprezentanţii MedLife au afirmat că, din 79 de probe de SARS-CoV-2 recoltate din mai multe oraşe ale ţării, în cadrul unui studiu, 10 conţin noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie. Dintre acestea, şase provin din Bucureşti, iar câte două din Vâlcea şi Cluj.

Luni, au fost anunţate două noi cazuri, la Şcoala 28.

Marţi, au fost raportate şase noi cazuri de infectare cu  noul tulpină. Este vorba despre trei bărbaţi, din Bihor (35 de ani), Ilfov (63 de ani) şi Bucureşti (39 de ani), şi trei femei din Bucureşti (69 de ani şi, respectiv, 47 de ani) şi Dâmboviţa (54 de ani), pentru care se vor efectua anchete epidemiologice.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.