Angajaţi de la comisariatele pentru Protecţia Consumatorilor din Bucureşti şi Galaţi protestează, miercuri, pentru a doua zi consecutiv, reclamând salariile mici şi diferenţele mari între funcţionari cu aceleaşi funcţii şi atribuţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul sindical al funcţionarilor publici de la Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Galaţi, Dănuţ Munteanu, a declarat că angajaţii de la Galaţi s-au solidarizat cu ceilalţi comisari din Bucureşti, care protestează mircuri de la ora 11.00.

Potrivit sursei citate, la fel ca marţi, şase angajaţi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi şi patru de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), instituţii care au sediul în aceeaşi clădire, nu merg pe teren până la ora 12.00.

"Prin politica salarială, Guvernul Cioloş a slăbit semnificativ activitatea sistemului instituţional al ANPC, favorizând migraţia funcţionarilor publici către instituţii publice cu o salarizare mai bună, descurajând recrutarea de personal. Actualmente, la nivelul unor judeţe această instituţie funcţionează la cota de avarie, cu până la două echipe de control, afectând astfel interesul consumatorilor. Acţiunea spontană de astăzi, a colegilor noştri, trage un semnal de alarmă şi asupra discrepanţelor salariale existente între instituţii similare de control, respectiv ANSVSA, pe fondul negocierilor eşuate la nivel guvernamental, cu privire la înlăturarea discrepanţelor salariale dintre instituţii publice cu activităţi similare”, se arată într-un comunicat de presă transmis miercuri de liderul sindical Dănuţ Munteanu.    

Marţi, timp de o oră, şase angajaţi de la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Galaţi şi patru de la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC), instituţii care au sediul în aceeaşi clădire, au refuzat să mai iasă pe teren şi au organizat un protest spontan, nemulţumiţi de nivelul salariilor. Munteanu declara că în prezent cel mai mic salariu la cele două instituţii este de 930 de lei, iar cel mai mare de 2.100 lei.

Proteste ale angajaţilor de la Protecţia Consumatorilor au avut loc, marţi, în mai multe oraşe din ţară, între care Alba Iulia, Braşov, Bacău, Ploieşti, Sibiu şi Târgu Mureş.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor al Regiunii Bucureşti Ilfov i-a trimis, marţi, după ce comisarii din mai multe judeţe au participat la acţiuni de protest spontane, o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloş, transmiţându-i acestuia că au cele mai mici venituri dintre toate instituţiile de control şi că situaţia lor a ajuns într-un moment critic, iar lipsa unei reacţii ar putea declanşa proteste mai ample.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.