Societatea de Transport Bucureşti anunţă, vineri, noi măsuri pentru fluidizarea traficului în zona Podului Grant, respectiv culoar unic pentru tramvaiele 11 şi 44 şi suplimentarea capacităţii de transport pe linia 41.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Societatea de Transport Bucureşti STB S.A., împreună cu Primăria Municipiului Bucureşti, va pune în aplicare, începând de azi (vineri, 20 octombrie 2023), câteva soluţii pentru a creşte mobilitatea în cartierele Crângaşi şi Giuleşti, afectate de lucrările de punere în siguranţă a Podului Grant. Prima măsură - care a primit deja avizul Comisiei Tehnice de Circulaţie a Municipiului Bucureşti - este crearea unui culoar unic pentru tramvaiele 11 şi 44 care circulă pe Calea Giuleşti”, anunţă, vineri, STB.

Compania precizează că în acest weekend vor fi montaţi stâlpişori de delimitare a căii de rulare a tramvaiului faţă de carosabil.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”A doua măsură este suplimentarea capacităţii de transport a tramvaielor care circulă pe linia 41, traseu care face legătura dintre Vestul şi Nordul Bucureştiului. Aici - cu sprijinul Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară - TPBI - vor fi introduse tramvaie Imperio, care au o capacitate mărită de transport”, a mai transmis compania.

Directorul general al STB S.A. Daniel Istrate precizează că ”prin aceste măsuri transportul public devine o alternativă viabilă pentru deplasarea populaţiei”.

”Tramvaiul devine, astfel, soluţia optimă de mobilitate pentru locuitorii cartierelor Crângaşi şi Giuleşti, dar mai ales o legătură utilă pe relaţia Vest - Nord a Capitalei”, a declarat Daniel Istrate.

De asemenea, compania anunţă că echipele tehnice ale STB din cadrul Serviciului Proiectare se află pe teren pentru a face măsurătorile necesare, iar din această noapte, echipele de intervenţie încep lucrările de montare a stâlpişorilor.

Tronsonul cuprins între Bulevardul Constructorilor şi staţia Spitalul Panait Sârbu devine, astfel, culoar unic pentru transport public (liniile 11, 44).

”Atenţie şoferi! Măsurile de sistematizare a circulaţiei transportului public sunt susţinute de echipaje ale Brigăzii de Poliţie Rutieră şi ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Misiunea Poliţiei este descurajarea celor care se deplasează cu maşina personală şi vor să circule pe calea de rulare”, a mai transmis STB.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.