Primarul Capitalei, Nicuşor Dan afirmă vineri că a asistat împreună cu viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, la o demonstraţie a modului în care funcţionează procesul de digitalizare a procedurilor medicale la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca", unul din spitalele administrate de Primăria Capitalei. Primarul anunţă că până în prezent acest sistem s-a implementat în 4 din cele 19 unităţi medicale, iar suma alocată, prin ASSMB, a fost de 1,5 milioane de euro, şi vor investi alte 2 milioane de euro anul acesta pentru extinderea programului la alte 6 unităţi medicale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
 
”Am asistat împreună cu viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, la o demonstraţie a modului în care funcţionează procesul de digitalizare a procedurilor medicale la Spitalul de Boli Cronice "Sf. Luca", unul din spitalele administrate de Primăria Capitalei. Până în prezent acest sistem s-a implementat în 4 din cele 19 unităţi medicale, iar suma alocată, prin ASSMB, a fost de 1,5 milioane de euro.
Vom investi alte 2 milioane de euro anul acesta pentru extinderea programului la alte 6 unităţi medicale”, afirmă Nicuşor Dan.
 
Primarul capitalei arată că spitalele unde s-a finalizat digitalizarea procedurilor intraspitalicesti sunt: „Sf. Luca”, Colţea, „Prof. Dr. Alexandru Obregia” si „Prof. Dr. Theodor Burghele” .
 
”În aceste unităţi medicale a fost implementat un sistem care asigură identificarea şi traseul medical al pacientului internat, precum si gestionarea eficientă a resurselor medicale. Pacienţii vor purta brăţări de identificare cu datele personale codificate, iar medicii pot lua decizii de diagnostic şi tratament folosind informaţii rapide şi complete care includ rezultatele analizelor de laborator, precum şi cele ale investigaţiilor şi manevrelor medicale. Datele sunt primite de medici în timp real, pe telefonul mobil, fiind accesibile oriunde şi oricând într-un mod securizat. Mai mult, aceştia pot configura în sistem generarea de alerte pentru pacienţii aflaţi în stare critică, urmărind astfel mai uşor valorile pe care le consideră vitale în decizia terapeutică”, precizează Nicuşor Dan.
 
Primarul afirmă că ”în urma implementării sistemului în aceste spitale, anual, mai mult de 100.000 de pacienţi vor beneficia de servicii medicale mai sigure, bazate pe date primite şi procesate în timp real”.
 
”Dincolo de beneficiile evidente pentru siguranţa şi starea de sănătate a pacienţilor, procesul de digitalizare derulat în spitalele administrate de PMB prin ASSMB permite contorizarea mult mai exactă a costurilor operaţionale per pacient, ceea ce asigură o eficienţă superioară activităţii medicale şi o mai buna gestionare a fondurilor alocate spitalelor de la bugetul local”, mai precizează Nicuşor Dan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.