Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat luni la Europa FM că suntem în situaţia în care Capitala are în prezent 30 de clădiri consolidate pe risc seismic. El a mai afirmat că până la jumătate acestui an vor fi în lucru de ordinul 20 sau 25 de clădiri, în fază de proiectare sunt o sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”A fost o foarte lungă perioadă de inactivitate, suntem în situaţia de a avea 30 de clădiri consolidate. A fost un gest foarte bun pe care Ministerul Dezvoltării l-a făcut la sfârşitul anului trecut şi a dat un normativ pentru o evaluare preliminară a clădirilor cu risc seismic, un pas înainte de expertiză, pentru că, într-adevăr, nu a existat o direcţie, în Bucureşti cum nu a existat nicăieri în ţară”, a spus Nicuşor Dan.

El a arătat că sunt echipe de specialişti fac o pre evaluare, nu o expertiză adevărată, pe baza unei grile şi atribuie un punctaj care dă o ordine de expertizare.

”Anul acesta o să avem în sfârşit lista celor 10.000 de clădiri, cu punctajele corespunzătoare. Pe diverse faze de expertizare-proiectare sunt cam 100 de clădiri la care, la un anumit moment, va începe consolidarea efectivă”, a menţionat edilul. Întrebat câte clădiri sunt în consolidare în acest moment, Nicuşor Dan a spus că sunt ”cam 10 care sunt încă într-un proces juridic de preluare de la compania care a intrat în faliment şi mai sunt de ordinul 4 sau 5 care sunt efectiv în şantier”.

”Până la jumătate acestui an vor fi în lucru de ordinul 20 sau 25”, a mai spus Nicuşor, precizând că în fază de proiectare se află în jur de 100 de clădiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.