Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat sâmbătă că pentru sistemul de semaforizare inteligentă s-au făcut paşi, însă în momentul ăsta sunt blocaţi de o contestaţie la Curtea de Apel. El şi-a exprimat speranţa că vor îndeplini studiul de fezabilitate şi cel puţin prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă, primele două etape.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru sistemul de semaforizare inteligentă s-au făcut paşi. În momentul ăsta suntem blocaţi de o contestaţie la Curtea de Apel. Adică mai întâi s-a făcut un studiu de prefezabilitate pentru că nu avem evidenţa a ce se întâmplă în toate cele aproximativ 500 de intersecţii semaforizate”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a arătat că, după aceea, în baza acestui document, s-a făcut documentaţia pentru achiziţie, s-a lansat în achiziţie, s-au depus oferte, s-au evaluat şi au atribuit.

Numai că o contestaţie a fost admisă de CNSC şi în urma ei s-a ajuns la Curtea de Apel. Trebuia să se pronunţe Curtea de Apel alaltăieri pe 27 şi s-a amânat pe 12 mai. Imediat după asta o să putem să facem studiu de fezabilitate. În paralel am obţinut banii şi pentru studiu şi pentru prima etapă a proiectului de la PNRR”, a mai arătat edilul.

”Eu cred că studiul de fezabilitate şi cel puţin prima etapă a proiectului de semaforizare inteligentă, primele două etape le vom îndeplini”, a mărturisit Nicuşor Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.