Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că toate Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarea au fost realizate defectuos în trecut. „Au angajat un urbanist care a făcut un desen, au venit cu desenul acesta la Consiliul General şi Consiliul General a zis – tu poţi să construieşti şapte etaje mai mult decât construiesc vecinii tăi”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Eu sunt un independent susţinut de USR, PMP şi PNL. Desigur că PNL mă mai susţine. Există o coaliţie care conduce Consiliul General şi este formată din trei partide PMP, USR şi PNL. Faţă de situaţia de acum trei ani nu s-a schimbat nimic. PUZ-urile? Tot ce vedem noi în oraş, blocaje de trafic, faptul că sute de mii de oameni dimineaţa nu au şcoala lângă ei şi atunci se urcă în maşină ca să ducă copilul l-a şcoală. Toate acestea vin dintr-o planificare urbană defectuoasă. Adică a existat o speculaţie imobiliară, nişte oameni au venit, au cumpărat un teren, au angajat un urbanist care a făcut un desen, au venit cu desenul acesta la Consiliul General şi Consiliul General a zis – tu poţi să construieşti şapte etaje mai mult decât construiesc vecinii tăi. Şi asta s-a întâmplat de mii de ori, iar oraşul este consecinţă a ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat Nicuşor Dan, luni la postul B1 Tv, întrebat despre faptul că reprezentanţii Primăriei Sectorului 2 au spus că îl vor acţiona în judecată cu privire la Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 2. 

Edilul general a adăugat că toate PUZ ale sectoarelor au fost făcute prost.

„Cumulul acestei practici au fost PUZ-urile de sector. Adică Sectorul 1, 2, 3, 4, 5, 6, fiecare a avut măriri de indicatori de construire într-un oraş supraaglomerat. Probleme sunt peste tot, dar Sectorul 1 a fost mai întârziat pentru că acolo e cel mai important şi PUZ nu a apucat să se dea. Sectoarele 3, 5 şi 6 s-au anulat repede şi au mai rămas sectoarele 2 şi 4. Dintre sectorul 2 şi 4, evident că 2 este mai bogat şi miza financiară este mult mai mare, sunt malurile de lac, Pipera şi toate zonele acestea pe care le cunoaştem, şi acolo a existat, din păcate, o suspendare a instanţei, iar primarii nu ar mai fi trebuit să dea nicio autorizaţie. Ceea ce un student de anul I ştie că un act suspendat nu mai produce efecte, numai că prefectul şi Inspectoratul de Stat în Construcţii i-au scris primarului şi i-au zis – dă totuşi autorizaţie de construire în baza PUZ-ului şi atunci noi pregătim nişte acţiuni împotriva acestor autorizaţii. Sunt multe lucruri grave acolo. La fel mici cartiere de 3-4 hectare fără şcoli, cartiere pe spaţii verzi, blocuri P+14 pe maluri de lac, toată zoologia de urbanism”, a completat Nicuşor Dan.

Primăria Sectorului 2 a dat în judecată Primăria Capitalei, după ce Nicuşor Dan a blocat documentaţia de urbanism. Reprezentanţii instituţiei au precizat spun că investiţiile publice finanţate din PNRR vor fi afectate de decizia edilului Capitalei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.