Primarul general, Nicuşor Dan, a afirmat, joi seară, că ”oamenii din sistemul medical sunt la limita puterilor” şi trebuie extinse acţiunile pentru limitarea răspândirii pandemiei. Primarul general consideră că trebuie să fie identificate cât mai repede posibilele cazuri de infectare şi contacţii acestor persoane, iar în plan social decalarea programului de lucru în companii trebuie făcută ”în cel mai scurt timp posibil”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E nevoie de o extinderea abordării pe care am avut-o până acum. Problema are două componente mari – componenta de spitale- şi a discutat cum putem extinde capacitatea de spitale din Bucureşti şi există soluţii. Pe de altă parte, şi este mai important, oamenii din sistemul medical sunt la limita puterilor, trebuie să o spunem. Este foarte important ceea ce ei fac şi fac asta  de luni de zile”, a declarat, joi seară, la B 1 TV, primarul general, vorbind despre limitarea pandemiei de coronavirus.

”Din punct de vedere social este important cum reuşim noi ca societate să prevenim răspândirea acestei boli. Trebuie două lucruri – detectara posibililor oameni infectaţi să se facă mult mai repede (...)  şi să fim în stare, pe acele zone care sunt identificate cu risc de transmitere – pieţe, terase, cluburi, transportul public, lucrurile să se petreacă mai bine”, a adăugat Nicuşor Dan. 

Primarul general a explicat că în perioada stării de urgeţă a existat decalarea programului marilor companii pentru a nu se crea aglomeraţie, ”ceea ce trebuie să facem în cel mai scurt timp, chiar dacă nu va fi stare de urgenţă”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.