Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat că PMB nu a plătit nimic în anii 2019 şi 2020 pentru trasarea marcajelor rutiere în oraş, ia în 2021 au fost alocate 12 milioane lei pentru acest lucru, iar anul acesta a existat o alocare de 18 milioane lei. Edilul a adăugat că, la început, marcajele au fost trasate cu vopsea, deoarece aceasta costă de patru ori mai puţin decât un marcaj realizat în adâncime şi durează de patru ori mai puţin. Un marcaj cu vopsea poate fi făcut în şase luni, comparativ cu unul în profunzime a cărui realizare poate dura doi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, pe marcaje rutiere, am găsit un oraş care practice nu mai avea niciun marcaj rutier. În 2019 şi în 2020, PMB nu a plătit nimic pe marcaje rutiere. Am reuşit în 2021 să alocăm 12 milioane, în 2022 suma de 18 milioane. Suntem undeva la 30% din marcajele rutiere pe care oraşul trebuie să le facă şi la început, pentru că banii erau puţini, am făcut marcaje cu vopsea, că şi asta e o discuţie. Totul e proportional, adică un marcaj cu vopsea costă de patru ori mai puţin decât un marcaj din acesta în profunzime, în adâncime, dar durează de patru ori mai puţin. Adică durează şase luni faţă de doi ani. Ce am făcut prima oară cu vopsea a început să se şteargă, pentru că atâta ne-a permis bugetul, în momentul în care am început. E o chestiune care ne preocupă şi o să ajungem să avem principalele bulevarde marcate, după cum începe să se vadă”, a declarat Nicuşor Dan, întrebat miercuri la prezentarea bilanţului la doi ani de mandat ce a făcut concret privitor la siguranţa rutieră, în condiţiile în care a anunţat o campanie cu privire la trasarea marcajelor rutiere în Capitală. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.