Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, despre intenţia coaliţiei de guvernare de a majora taxele pe proprietate, că este foarte relaxat, deşi nu ar trebui să fie, dar din păcate Codul Fiscal spune că taxele locale se duc la primăriile de sector şi nu la Primăria Bucureşti. El a precizat că ”există un dezechilibru, care este de cel puţin 20 de ani, în bugetul Municipiului Bucureşti, între cât ia Pirmăria Generală şi cât iau sectoarele şi atribuţiile pe care le au primăria Generală şi primăriile de sectoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt foarte relaxat, nu ar trebui să fiu dar din păcate Codul Fiscal spune că taxele locale se duc la primăriile de sector şi nu la Primăria Bucureşti. Consider că nu este corect aşa pentru că Primăria are de făcut proiectele mari de investiţii, plăteşte termia”, a spus primarul Capitalei.

Nicuşor Dan a menţionat că ”există un dezechilibru, care este de cel puţin 20 de ani, în bugetul Municipiului Bucureşti, între cât ia Pirmăria Generală şi cât iau sectoarele şi atribuţiile pe care le au primăria Generală şi primăriile de sectoare. 

”Ar trebui să vină mai mult la noi taxele, decât la sectoare, dar aşa este Codul Fiscal acum”, a spus el. 

Despre varianta ca primăriile de sector să preia o parte din plata acestor subvenţii, Nicuşor Dan a spus că este o zicală că nu trebuie să te duci într-o luptă pe care eşti sigur că o pierzi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.