Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat că nu este „chiar principala preocupare a mea”, întrebat ce se întâmplă cu Regulamentul pentru utilizarea trotinetelor electrice în Bucureşti. „Încercăm să ne concentrăm pe infrastructura de tramvai, pe vehicule noi şi pe semaforizare inteligentă”, a completat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Da, este un proiect care a aparţinut domnului viceprimar (Stelian Bujduveanu – n.r.). Ştiţi că nu mai are această atribuţie. Nu este chiar principala preocupare a mea în ceea ce priveşte mobilitatea din Bucureşti. Încercăm să ne concentrăm pe infrastructura de tramvai, pe vehicule noi şi pe semaforizare inteligentă”, a declarat Nicuşor Dan, întrebat despre Regulamentul pentru utilizarea în Bucureşti a trotinetelor electrice de închiriat şi dacă n poate face ceva administraţia oraşului pentru a reglementa acest aspect, având un în vedere că e peste un an de când fostul viceprimar Stelian Bujduveanu a pus în dezbatere public un astfel de regulament, miercuri pe Bulevardul I.C. Brătianu.

Pe 9 iunie 2022, grupul PNL din Consiliul General al Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică Regulamentul pentru utilizarea trotinetelor electrice în Capitală. Potrivit documentului, pentru a conduce o bicicletă sau o trotinetă electrică pe drumurile publice, conducătorul acesteia trebuie să aibă vârsta de cel puţin 14 ani şi se interzice circulaţia pe drumurile publice a mai mult de o persoană pe un singur vehicul/dispozitiv electric şi transportul pasagerilor pe trotinete electrice.

Stelian Bujduveanu (PNL) a afirmat atunci că numărul incidentelor de trafic impune reglementarea acestei activităţi.

Obiectivele Regulamentului, potrivit PNL Bucureşti, ar fi: - siguranţa utilizatorilor Capitalei de trotinete electrice; - îmbunătăţirea mobilităţii prin dezvoltarea transportului alternativ ca parte a transportului public; - reducerea potenţialelor conflicte de pe drumurile publice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.