Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a explicat că semafoarele din zona Unirii din Bucureşti funcţionează pe culoare galben intermitent din cauza unei lucrări neautorizate din Sectorul 3. Edilul a precizat că un excavator a tăiat mai multe cabluri, dar că situaţia se va remedia în câteva zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, joi seară, la Digi24, de ce sunt aşa multe semafoare pe galben intermitent, Nicuşor Dan a spus că situaţia se regăseşte în zona Unirii. 

”Un singur lucru s-a întâmplat, lucrarea neautorizată de la Piaţa Unirii, acolo este problema cea mai mare, pe care a făcut-o primarul Sectorului 3 şi care a distrus semaforizarea din zona Unirii, pentru care s-au alocat mai mulţi oameni pe zona unirii şi probabil sunt întârzieri pe mentenanţă. În general semaforizarea e bine. Efectiv a tăiat nişte cabluri cu o cupă de excavator. Sunt muncitori pe şantier, mai durează câteva zile”, a declarat Nicuşor Dan. 

Întrebat când va fi montat un semafor pe splaiul Unirii, mai ales că joi a fost acolo un accident mortal, Nicuşor Dan a arătat care sunt cheltuielile primăriei cu marcajele şi semaforizarea. 

 ”Pe ceea ce înseamnă marcaje rutiere primăria a plătit zero lei, 2020- zero lei. Noi am reuşit anul trecut să punem 7 milioane lei şi acum în 2022 ne ducem către 20 milioane lei. Pe ceea ce înseamnă semaforizare, 2020 - 2 milioane lei, 2021- 12 milioane lei, 2022 - 28 milioane lei. Sunt nişte probleme care s-au acutizat în timp fiindcă nu au fost făcute investiţii şi pentru care acţionăm pe măsura bugetului, mult mai mult decât în anii trecuţi”, a declarat Nicuşor Dan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.