Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că luni seară începe al patrulea tratament împotriva ţânţarilor din acest sezon, acţiunile urmând să se desfăşoare cu aproximativ 20 de utilaje zilnic. El menţionează că, în acelaşi timp, continuă acţiunile de combatere a căpuşelor şi de deratizare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În această seară începe al patrulea tratament anti-ţânţari din acest sezon. Echipele vor interveni în toate sectoarele Bucureştiului, de la ora 10 seara şi până la 5 dimineaţa, cu circa 20 de utilaje zilnic", a arătat Nicuşor Dan, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că, totodată, continuă acţiunile de combatere a căpuşelor în toate parcurile şi pe spaţiile verzi din Capitală, în timpul zilei, dar şi acţiunile de deratizare - în subsolurile blocurilor şi ale instituţiilor publice, în reţelele de termoficare.

"Există un număr de telefon 0752.041.898 (Compania Municipală Eco Igienizare), unde bucureştenii pot semnala locurile în care e nevoie de intervenţie", a menţionat primarul general.

În 2 iunie, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa că a fost aprobat Planul de intervenţie pentru acţiuni de tip DDD – deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie, el menţionând că intervenţiile cu tratamente împotriva ţânţarilor urmau să înceapă când ploile se vor opri şi după ce iarba va fi tăiată, în cazul tratamentelor pentru căpuşe.

În buget este prevăzută suma de 17 milioane de lei pentru tratamente DDD. Acestea vor fi aplicate de către compania municipală a Primăriei.
 
El menţiona că pentru ţânţari vor fi făcute 14 tratamente succesive.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.