Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat, miercuri, privind lucrările capitale care trebuie să fie făcute la pasajele Obor şi Lujerului şi podul Băneasa, de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, că din Documentaţia de Avizare Lucrări şi Intervenţie (DALI) reiese că valoarea aproximativă este de 450 milioane lei, din care 400 milioane lei ar fi pentru cele două pasaje, iar pentru podul Băneasa 50 milioane lei. DALI mpreună cu valorile economice care rezultă din DALI vor fi trebuite prin Consiliul General şi, după asta, vom scoate în achiziţie toate cele trei proiecte, chiar dacă este la Trustul de Clădiri, tot o achiziţie publică va fi”, a completat edilul general.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„E vorba de pasajul Lujerului, pasajul Obor, podul Băneasa de pe Bucureşti-Ploieşti. Pentru moment s-a făcut documentaţia. Deci a fost mai întâi expertiza şi după aceea s-a făcut documentaţia. Aşa-numitul DALI (Documentaţia de Avizare Lucrări de Intervenţie – n.r.). Acesta împreună cu valorile economice care rezultă din DALI vor fi trebuite prin Consiliul General şi, după asta, vom scoate în achiziţie toate cele trei proiecte, chiar dacă este la Trustul de Clădiri, tot o achiziţie publică va fi”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat legat de consolidări, dacă există posibilitatea ca podul Băneasa, pasajele Obor şi Lujerului încadrate în clasa tehnică 5 să fie preluate la Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti, pentru a începe lucrările de reparaţii capitale, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri pe pe  Bulevardul I.C. Brătianu din Capitală.

El a adăugat că din Documentaţia de Avizare Lucrări de Intervenţie a reieşit că valoarea totală pentru aceste lucrări la cele două pasaje, Obor şi Lujerului şi podul Băneasa, ar fi de 450 milioane lei.

„Ce pot să vă spun că valoarea aproximativă a lucrărilor, aşa cum a rezultat din DALI, este de 200 de milioane lei – pasaj Obor, 200 de milioane lei – pasaj Lujerului, 50 de milioane lei – podul pe Bucureşti-Ploieşti. Sunt exact sumele care au ieşit din DALI. Suma totală de 450 de milioane. Prin comparaţie, podul Grant a fost cam 60 de milioane ce am făcut noi şi se adaugă vreo 40 milioane pe care le-a făcut administraţia precedentă. Deci cam 100 de milioane lei”, a completat Dan..

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.