Primarul Capitalei Nicuşor Dan a explicat, referitor la pistele de biciclete din Bucureşti că este important să existe o abordare sistematică, de aceea a fost deja contractul pentru un aşa-numit master plan Velo care să ne dea o reţea întreagă. El a mai spus că acest master plan include un model din Paris care are din 300 în 300 de metri staţii de biciclete pe care iniţial parizienii le foloseau gratuit, iar ulterior a fost introdus un abonamentl anual simbolic în valoare de 20 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut câteva, ultima cea din Floreasca, însă e important să avem o abordare sistematică şi am atribuit deja contractul pentru un aşa-numit master plan Velo care să ne dea o reţea întreagă. O să ne spună studiul cât de mare va fi această reţea. Ar trebui să aibă câteva sute de kilometri, însă noi trebuie să lucrăm în doi paşi. Mai întâi trebuie să convingem încet-încet oamenii să renunţe la maşină pentru că nu poţi să îi iei cu forţa să îi pui pe bicicletă sau în autobuz, trebuie să le dai nişte avantaje competitive, cum ar fi banda unică sau inclusiv confortul din mjilocul de transport în comun. Deci pe măsură ce eliberăm spaţiul şi de maşini parcate şi de maşini care circulă în interes personal, atunci o să avem spaţiu şi pentru piste de biciclete. Pe scurt, aceasta este filosofia”, a afirmat Nicuşor Da, luni la postul B1 Tv. întrebat cum stă Bucureştiul cu pistele de biciclete.

Întrebat despre modelul parizian de staţii de biciclete din 300 în 300 de metri şi dacă un astfel de sistem poate fi introdus şi la noi, edilul general a răspuns „Este parte din acest master plan, adică nu numai pistele, ci toată infrastructura, cum ar veni. Însă, repet, chiar dacă se vor supăra utilizatorii de biciclete pentru care am o simpatie sunt mult mai mulţi utilizatori de transport public decât de biciclete”.

„Atunci prioritatea noastră trebuie să fie în primă instanţă, chiar şi pentru utilizatorii de biciclete, transportul public, pentru că aşa luăm cei mai mulţi oameni din maşina proprietate personală şi eliberăm oraşul”, a completat el. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.