Primarul Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, chestionat când vor fi finalizate lucrările de consolidare la Podul Grant din Bucureşti, că a fost cu bretelele şi cu lucrările de consolidare propriu-zisă pentru că trebuie aviz de la CFR, deoarece sunt liniile feroviare acolo, iar CFR nu a dat avizul peste vară. „Planul, în momentul de faţă, este să începem pe 15 octombrie şi să dureze 4 luni, poate 5 luni un sens, sensul dinspre Crângaşi către Turda, pe sensul celălalt se circulă, şi tramvaiul va circula pe o şină timp în care se remediază, se face cealaltă şină, şi după aceea cealaltă”, a adăugat edilul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Podul Grant trebuie consolidat. E adevărat, am fi putut să facem asta în vară. De fapt, anul trecut, aşa a fost planul, numai că s-a decalat. Ca să respecţi legea şi să facem toate formalităţile, apar întârzieri. Am început în vară, într-adevăr, cu bretelele, peste vară nu poţi să lucrezi şi asta e o problemă. De ce în vară am început cu bretele şi n-am început cu consolidarea efectivă a podului? Pentru că îţi trebuie nişte zile în care să lucrezi deasupra liniilor de tren. Şi pentru asta trebuie să ai un aviz de la CFR, pentru că liniile de tren sunt la CFR, şi CFR nu ne-a dat avizul peste vară, pentru că era un trafic mare, în special către Constanţa. Şi peste vară am lucrat la bretele, care şi ele au afectat traficul, şi acum sperăm că în schimburi cât mai compacte să terminăm cât mai repede lucrările de consolidare ale podului”, a explicat Nicuşor Dan, într-o emisiune difuzată joi de postul B1 TV.

Edilul general a adăugat că termenul optimist pentru finalizarea lucrărilor este de patru luni.

„Termenul cel mai optimist este 4 luni, pe un sens, atenţie! Deci administraţia precedentă a zis că a terminat podul, dar, de fapt, a făcut o treime. Planul, în momentul de faţă, este să începem pe 15 octombrie şi să dureze 4 luni, poate 5 luni un sens, sensul dinspre Crângaşi către Turda, pe sensul celălalt se circulă, şi tramvaiul va circula pe o şină timp în care se remediază, se face cealaltă şină, şi după aceea cealaltă. Deci tramvaiul va circula pe sensul înspre Crângaşi se va circula, pe sensul celălalt nu se va circula, cât mai puţin”, a concluzionat Dan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.