Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti împotriva primarului Sectorului 5, a şefului Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi a şefului Companiei de salubritate a Sectorului 5 pentru incidentele de la conferinţa de presă din 18 iunie. De asemenea, Nicuşor Dan îi solicită preşedintelui PSD Bucureşti să spună dacă se delimitează de acţiunile care au avut loc împotriva sa în cele două conferinţe de presă recente şi, dacă da, să spună şi ce măsuri a luat împotriva celor care le-au comis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În urmă cu două săptămâni, conferinţa mea de presă a fost bruiată de viceprimarul Capitalei şi în urmă cu câteva zile o altă conferinţă de presă pe care am avut-o a fost bruiată de angajaţii şi de maşinile de la Serviciul de Salubritate al Primăriei Sectorului 5 care s-au învârtit şi claxonat în jurul conferinţei de presă. Sunt două problemele aici. O problemă politică, pe care trebuie să şi-o asume PSD Bucureşti şi preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, pentru că e vorba de cine este până la urmă proprietarul domeniului public. Proprietarul domeniului public suntem noi, toţi cetăţenii, care avem voie să desfăşurăm orice fel de manifestare pe domeniul public care ne aparţine, domeniul public nu este moşia primarului în funcţie sau a subordonaţilor lui. În al doilea rând, dacă vorbim de o companie care aparţine Sectorului 5 şi care este plătită din banii noştri, ce face această societate e o chestiune care ne priveşte pe toţi pentru că este vorba de bani publici”, a declarat, luni, Nicuşor Dan.
 
Candidatul PNL la Primăria Capitalei a cerut preşedintelui PSD Bucureşti, Gabriela Firea, să spună dacă se delimitează de acţiunile care au avut loc împotriva sa. 
 
"Preşedintele PSD Bucureşti trebuie să spună public dacă se delimitează sau nu de aceste două acţiuni şi dacă se delimitează să ne spună ce măsuri a luat împotriva celor care le-au comis. Acum vorbim însă de latura penală, la acţiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai serviciului public de salubritate pentru a împiedica desfăşurarea unei conferinţe de presă. A venit Poliţia naţională, nu vrem să rămână doar la tulburarea liniştii publice şi la sancţionarea unor şoferi care au claxonat, vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfăşurarea acestei activităţi, infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea liniştii publice, pentru că este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic”, a susţinut Nicuşor Dan.
 
El a precizat că plângerea penală este de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti deoarece primarul Sectorului 5, Daniel Florea, are şi calitatea de avocat, fiind suspendat pe timpul exercitării funcţiei de primar. Nicuşor Dan a menţionat că plângerea a fost depusă împotriva primarului Sectorului 5, a şefului Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi a şefului Companiei de salubritate a Sectorului 5 pentru evenimentele de la conferinţa de presă din 18 iunie.
 
O conferinţă de presă susţinută, joi, de Nicuşor Dan, în Sectorul 5 din Bucureşti, a fost bruiată. În timp ce candidatul dreptei vorbea, mai multe camioane ale firmei de salubritate au claxonat, au ambalat motoarele şi au circulat prin zonă. Poliţia Locală, căreia Nicuşor Dan i-a cerut să intervină întrucât sunt încălcate liniştea şi ordinea publică, i-a cerut candidatului, dar şi tuturor celor care participau la conferinţa de presă să părăsească partea carosabilă.
 
Anterior, o altă conferinţă de presă organizată tot pe domeniul public de către Nicuşor Dan a fost întreruptă în repetate rânduri de către viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.