Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat, vineri, continuarea licitaţiei pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, după ce Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins contestaţia formulată de Otokar. Ofertanţii se pot înscrie la această licitaţie până pe data de 28 iulie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Continuă licitaţia pentru achiziţionarea a 100 de autobuze electrice şi a infrastructurii de încărcare necesară acestora, pentru modernizarea transportului public în comun din Capitală. Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a respins, ca nefondată, contestaţia formulată de Otokar Europe Filiala Bucureşti SRL. Ofertanţii se pot înscrie la această licitaţie până pe data de 28 iulie”, spune primarul Capitalei. 

El precizează că ”valoarea totală estimată pentru achiziţionarea celor 100 de autobuze electrice este de 304.670.300 lei fără TVA, iar finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020”.
 
”Conform caietului de sarcini, publicat în SEAP, în primul an de la semnarea contractului, vor fi livrate 34 de autobuze, restul de 66 urmând să fie livrate anul următor”, mai arată primarul.
 
”Noile autobuze electrice vor fi din gama de 12 metri lungime şi vor avea autonomie de minim 200 km între două încărcări succesive, tracţiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uşi duble şi aer condiţionat”, mai afirmă Nicuşor Dan. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.