Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat joi, despre situaţia clădirilor istorice, că nu a existat o piaţă reală pentru zona istorică pentru că nimeni nu avea garanţia că cumpără acolo ca să locuiască în linişte şi nu se trezeşte cu un bloc de şase etaje, din care oamenii se uită la el în curte. Edilul a menţionat că ceea ce au făcut a fost să garanteze că respectă întocmai, în toate autorizaţiile pe care le-au dat şi cele pe care le-au refuzat, că se respectă regulamentul. El a mai arătat că sunt 80 sau 100 de investiţii private foarte interesante prin care investitori privaţi restaurează clădiri istorice, monumente sau nu, din zonele protejate şi este un fenomen care va continua.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ce s-a întâmplat în Bucureşti grav şi nu s-a întâmplat în nicio capitală europeană a fost că nu a existat o siguranţă a investiţiilor în clădirile istorice. Noi avem cam 18.000 de clădiri în zonele istorice ale Bucureştiului, aşa numitele zone construite protejate şi peste tot în lume există în zonele istorice investitori, oameni şi firme care doresc să locuiască şi să lucreze acolo pentru că îţi oferă un prestigiu social. În Bucureşti nu s-a întâmplat lucrul ăsta, nu a existat o piaţă reală pentru zona istorică pentru că nimeni nu avea garanţia că cumpără acolo ca să locuiască în linişte şi nu se trezeşte cu un bloc de şase etaje, din care oamenii se uită la el în curte”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a precizat că ceea ce au făcut a fost că ”au garantat că respectă întocmai, în toate autorizaţiile pe care le-au dat şi cele pe care au refuzat să le dea, că se respectă regulamentul”.

”Din cauza asta, am avut cel puţin de ordinul 80 sau 100 de investiţii private foarte interesante prin care investitori privaţi restaurează clădiri istorice, monumente sau nu, din zonele protejate şi este un fenomen care va continua”, a mai spus el.

În ceea ce priveşte clădirile cu risc seismic, primarul a spus: ”Avem în jur de 90 de clădiri în diferite faze de proiectare, pe măsură ce vor veni banii de la Ministerul Dezvoltării vor intra în execuţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.