Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că fostul cinematograf Scala şi alte două imobile vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat, după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a inclus aceste 3 imobile pe lista proiectelor eligibile în vederea încheierii contractelor de finanţare, iar valoarea este de 110,08 milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Clădirea în care se află fostul cinematograf Scala şi alte două imobile situate pe str. Vasile Lascăr nr. 6 şi pe str. Spătarului nr. 17 bis vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic Ridicat (PNCCRS)”, scrie primarul Capitalei pe Facebook.

Potrivit primarului, ”Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a inclus aceste 3 imobile pe lista proiectelor eligibile în vederea încheierii contractelor de finanţare, iar valoarea este de 110,08 milioane lei”.

”Până în acest moment, AMCCRS are aprobate pentru finanţare nerambursabilă din fonduri naţionale 24 de proiecte (21 de clădiri rezidenţiale şi 3 publice). Suma pe care Municipiul Bucureşti, prin AMCCRS, o va obţine de la Ministerul Dezvoltării este de peste 610 milioane de lei”, afirmă Nicuşor Dan.

Ministrul dezvoltării, Adrian Veştea a semnat marţi 44 de noi contracte de finanţare prin Programul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny”, în valoare totală de 700.377.710,88 de lei. ”Fiecare contract semnat iniţiază un efort de dezvoltare care conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a oamenilor”, a afirmat ministrul.

 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.