Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat, joi, că aproximativ o treime (27%) din necesarul de energie electrică al Grădinii Zoologice este asigurat din surse regenerabile, cu ajutorul panourilor fotovoltaice instalate pe acoperişul clădirilor administrative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Grădina Zoologică Bucureşti beneficiază de sistem fotovoltaic, devenind astfel o instituţie sustenabilă, prietenoasă cu mediul. 178 de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 91,8 KW, au fost montate pe acoperişul clădirilor administrative de la Grădina Zoologică din Capitală. Prin instalarea panourilor, se obţine o reducere a costurilor cu energia electrică şi o diminuare a amprentei de carbon”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
Edilul general a mai spus că, din luna august şi până în prezent, sistemul a produs peste 28 MW, „ceea ce înseamnă că 27% din necesarul Grădinii Zoologice a reprezentat producţia proprie din surse regenerabile, rezultând astfel o economie notabilă”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.