Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Blocul Scala şi Teatrul Stela Popescu vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile în valoare de peste 200 de milioane de lei. Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) a depus, la sfârşitul săptămânii trecute, încă 7 cereri de finanţare pentru consolidarea seismică şi renovare energetică moderată a unor imobile monument istoric sau aflate în zone construite protejate”, a scris Nicuşor Dan, joi pe Facebook.
 
„Imobilul din Bulevardul General Gheorghe Magheru nr. 2-4 (Blocul Scala) şi clădirea monument istoric în stil Art Deco din strada Batiştei nr. 14 ( Teatrul Stela Popescu) se numără printre clădirile care vor fi consolidate cu fonduri nerambursabile obţinute de la bugetul naţional în baza Legii 212/2022”, a mai precizat edilul general.
 
Primarul Nicuşor Dan a mai spus că valoarea proiectelor depuse este de 216,68 milioane lei, din care fonduri nerambursabile 205,84 milioane lei.
 
„Aceste proiecte se adaugă celor 15 imobile declarate eligibile pentru o finanţare nerambursabilă în valoare de 361,5 milioane lei. Conservăm astfel valorile arhitecturale care conferă identitate oraşului”, a conchis Dan.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.