Nicuşor Dan anunţă că va contesta în instanţă amenda de 7000 de lei primită de la Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) pentru neemiterea certificatului de urbanism unui investitor care doreşte să ridice un bloc cu cinci etaje pe un spaţiu verde din cartierul Primăverii. El critică ISC, despre care spune că este o instituţie „răuvoitoare” şi care nu funcţionează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Avem o instituţie care nu funcţionează: Inspectoratul de Stat în Construcţii. Nu funcţionează de ani de zile şi mai este şi răuvoitoare. Nu face nimic, pe cazul Primăverii şi pe multe alte situaţii, din păcate, o să ajungem să dialogăm cu această instituţie prin instanţă. Adică nu e posibil ca noi să sesizăm o nelegalitate – acolo este un spaţiu verde, pe acel spaţiu verde s-a dat un PUZ care prevede un bloc, beneficiarul a venit la noi şi ne-a cerut certificat ca să obţină autorizaţia pentru bloc pe spaţiul verde. Noi am trimis la ISC, am spus ”ISC, te rog, verifică dacă PUZ-ul este legal” şi, în intervalul ăsta ca să nu fim în a două sute una situaţie în care începe o construcţie şi este contestată în instanţă, te rog, Inspectorat de Stat în construcţii, verifică legalitatea PUZ-ului! Dacă găseşti că e nelegal, trimite la prefect, pentru a ataca PUZ-ul, în intervalul ăsta noi emitem certificat de urbanism. Şi Inspectoratul nu a verificat PUZ-ul şi ne-a amendat pe noi cu 7.000 de lei. Ne ducem în instanţă. Nu e cea mai plăcută situaţie, dar o să o facem”, a afirmat Nicuşor Dan marţi, întrebat fiind, într-o conferinţă de presă, dacă municipalitatea a achitat amenda aplicată de ISC.
În 13 decembrie, Nicuşor Dan a anunţat că a fost amendat cu 7.000 de lei de către Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru neemiterea certificatului de urbanism pentru construirea unui bloc de 5 etaje pe spaţiul verde în cartierul Primăverii, în loc ca instituţia să constate nelegalitatea PUZ şi să ceară prefectului să-l conteste în instanţă.
”Am aflat răspunsul la întrebarea pe care o puneam în 2 Noiembrie: Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a amendat Primarul General al Capitalei cu 7.000 de lei pentru neemiterea certificatului de urbanism pentru construirea unui bloc de 5 etaje pe spaţiu verde în cartierul Primăverii. Previzibil, în loc să constate nelegalitatea PUZ Primăverii 1 şi să solicite Prefectului să conteste în instanţă, ISC a ales varianta amenzii”, a scris edilul, la acel moment, pe Facebook.  
Potrivit primarului general, este vorba despre un PUZ prin care s-au făcut cadou beneficiarului cel puţin 3 milioane de euro şi pe care l-a denunţat la DNA.  
”Atitudinea ISC şi în această speţă arată clar că această instituţie este un instrument care lucrează în detrimentul bucureştenilor”, a adăugat Nicuşor Dan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.